Ofte stilte spørsmål

Når man begynner å jobbe med noe så omfattende som gjeldsproblemer, er det mange spørsmål som dukker opp som man vil finne svar på!

Vi har samlet noen spørsmål som ofte blir stilt. Vi skal forsøke å svare på de vanligste spørsmålene som går igjen.

Finner du ikke svar her, kan det være lurt å søke på nettet.

All hjelp du får er gratis. Vi har en helt ny type inntjening som vi kaller kreditorfinansiering. Vi gjør en del jobb for kreditor, som vi får betalt for. Vi må ha en inntjening for å dekke utgiftene våre.

Når vi får en ny kunde blir han registrert. Vi han ha hjelp fyller han ut husholdningskjemaet Gjeldshjelpen. Det er en rekke spørsmål vi kommer til å få bruk for i løpet av saken. Han skriver også inn opplysninger om gjeldspostene så vi har noe å starte med. På slutten av skjemaet blir du spurt om du vil lagre og fortsette senere. Lagrer du og vil fortsette senere, har vi fått opplysningene vi trenger, og da er saken i gang. Du kan komme tilbake og oppdatere informasjonen når du vil.

Nå må vi hente inn oppdatert gjeldsinformasjon fra kreditorene. Når vi har fått inn alt, blir dataene overført til våre systemer og følger med i prosessen. Da kan vi begynne å jobbe med saken. Normalt kan det 2 – 3 uker før vi har alt vi trenger på plass. Vi informerer deg fortløpende om utviklingen.

Det er fint om du henter inn noen dokumenter før vi går i gang.

Vi trenger kopier av:

* Tre siste måneders lønnsslipper / utskrift fra NAV.
* Leiekontrakt og kvittering for betalt husleie for 3 siste mnd.
* Lånekvitteringer fra bank/ finans med opplysning om første gangs bruk av kontoen, likedan når den siste ble brukt
* Andre kvitteringer som viser faste betalinger

Nei, vi har ingen økonomisk støtte. Det er det som gjør det så vanskelig å kunne starte opp.

Innhold kommerInnhold kommer